25 de febr. 2010

El bon temps


Ahir va començar el bon temps a Barcelona, ideal per a les galipàndries i refredats, i com no, per també alguna desitjada pulmonia. El bon temps arriba i els carrers es tornen a omplir: la Vicky i la Cristina, els paquistanesos desfargats, les bicicletes per les voreres, les putes de la ronda, els escots de pitram, els turistes sexuals i de borratxera, i tot allò que conforma la imatge tòpica de la capital catalana. Tot, va sortir de nou, ahir.

A la plaça de davant del Museu d'Art Contemporani, els skaters d'eterna joventut, alguns ronden els quaranta anys, juguen amb els seus sorollosos patins; mentre no gaire lluny, la canalla filipina del Raval, surt del Col·legi de Sant Francesc, amb els seus impecables uniformes, dignes de la zona alta, de Diagonal cap amunt. Molt a prop, una rotllana de gent del "bon rotllo", ja de certa edat, comparteixen cerveses i cigarretes, tot sota el sol primaveral, i com no, sota la mirada dels turistes, que creuen trobar en Barcelona, una mena de Gomorra, on tot està permès.

Encara falta tot el març i també els Manllevats, però per la capital la gent ha desistit de l'hivernada, i mentalment rendeix la roba d'abric a una altra de més lleugera. Allò és cosa de la gent de la muntanya.