8 d’abr. 2014

Esteve Albert

El centenari del naixement de l'Esteve Albert se celebra enguany a Catalunya i a Andorra. A Andorra, un grup de gent de les entitats i de la societat civil s'han posat les piles per organitzar tot tipus d'activitats de recordança de la figura d'aquest veritable tot-terreny de la cultura, que era l'Esteve Albert i Corp.

La principal característica d'aquest grup de gent i entitats, coordinats en una comissió, és la d'organitzar els diferents actes del centenari de forma voluntària i amb un cost insignificant per a les institucions. De fet, el Govern d'Andorra, a proposta de la comissió, posa, a través del Ministeri de Cultura, la seva infrastructura administrativa i tècnica per a les reunions, i també en la coordinació de les diferents activitats.

La filosofia dels organitzadors d'aquest centenari és la de fer valdre, tal com ho feia l'Albert, el pes i la vàlua de les persones, per damunt de pressupostos i subvencions, que sovint carreguen i rovellen la dinàmica cultural. És bo que la societat civil monopolitzi la gestió cultural, i que les institucions quedin en un segon terme. El programador cultural ha de ser la societat. Aquesta és la filosofia de la gent que organitza el Centenari de l'Esteve Albert a Andorra. Una proposta que ha estat molt ben rebuda pel Ministeri de Cultura i que esperem que pugui repetir-se en un futur, aprofitant altres esdeveniments.

Fer cultura és fer país.

Comissió Centenari a Andorra