10 de set. 2008

El principi satànic

-





L’Hèctor López Bofill ha presentat aquesta nit al Centre de la Cultura Catalana d’Andorra, el seu llibre de contes “El principi satànic”. L’acte, que ha estat conduit pel president de l’entitat cultural, l’Arnau Colominas, ha comptat amb la presència d’una vintena d’assistents.

Tot i tractar-se de contes, el principal nexe de totes les històries és un personatge, el Roger, professor universitari – que la gent confon amb l’autor, però no ho és – amb el qual diferents dones comparteixen fortes passions i actes sexuals. Tal com ens indica la nota del llom: “és una proposta d’alt voltatge eròtic servida amb exquisida elegància i un rerefons filosòfic que consoliden l’autor com una de les veus més potents del panorama literari català del moment”.

Un alt voltatge que també és aplicable a l’optimisme que el professor i doctor en Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, ha transmès a tots els assistents, quan ha parlat de Catalunya, just després d’haver exposat el seu llibre de contes. Lluny d’aplicar aquest optimisme a la classe política catalana, massa dedicada a la professionalització i a la mediocritat italianitzant del dia a dia, la seva idea i pensament consoliden una ampla visió constructiva del procés sobiranista de Catalunya.

En definitiva, avui hem vist el Bofill polític i l’escriptor.

2 comentaris:

David Gálvez Casellas ha dit...

Ep, Climent, felicitats pels darrers textos que has penjat al blog. Només una pregunta gens retòrica i mig en conya... Vols dir que tot allò que cites és realment al LLOM del llibre? Fóra un llom força generós, no? Ara que quadraria si, en un llibre de contes eròtics, els lloms fossin generosos en gruix.

Climent Miró i Tuset ha dit...

Òndia!
Tens raó. El que fa escriure a les tantes de la nit. Tot i això ho deixaré. En comptes de llom hauria de ser contraportada o tapa. No?